АМЕРИКАНСКИЯТ ЕКСПЕРТ В ОБЛАСТТА НА АУТИЗМА ДЖЕЙК ГРИЙНСПАН В БЪЛГАРИЯ ПО ИНИЦИАТИВА НА И АЗ МОГА

Създателят на една от най-успешните методологии за работа с деца с аутизъм Джейк Грийнспан гостува две поредни години в България 2016, 2017 по инициатива на И АЗ МОГА Експертът обучи специалисти от Център за деца с аутизъм, който организацията създаде в гр. Пловдив  и представи “Методология Грийнспан Флортайм” (“The Greenspan Floortime Approach”) пред широка аудитория родители, специалисти и медии.

Център за деца с аутизъм И АЗ МОГА единствен в България прилагаше “Методoлогия Грийнспан Флортайм”. Благодарение на нея, I CAN TOO помогна за подобряване състоянието на над 30 деца деца и за напредъка им в три основни насоки – физическа регулация, емоционално развитие и интелектуални познания.

Внасянето и развиването в страната на “The Greenspan Floortime Approach”от I CAN TOO е от изключителна помощ за подобряване живота на деца и семейства в цялата страна.

Джейк Грийнспан е син и наследник на основателя на едноименната методология – Д-р Стенли Грийнспан (1941–2010 г.). Джейк е основател на терапевтичен център „Флортайм Център“ („The Floortime Center“) в САЩ, където той и екипът му работят с деца с аутизъм и техните семейства. Грийнспан прави активно тренинги, гостува като лектор и е ментор на организации по целия свят. Обучил е повече от сто терапевта и десетки специалисти и помага за откриването на клиники в Източна Европа и Южна Америка.

Джейк Грийнспан в „Преди обед“ на bTV

Гостуването на Джейк Грийнспан се реализира с подкрепата на: One World Foundation, Хотел Landmark, Хотел Лайпциг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *